June 22, 2009

Bersantai sepanjang weekend =)



2hr weekend nie..aku d’invited oleh my adeq utk ikut dia gi Nilai..utk aperr...adalahhh!!! So dgn kesempatan ini aku mula tepikir boleh ke my mum ni pisah jauh ngn cucu kesayangan dia yg sorg nie..namanyer...Qaseh Nur Shafiyyah, my mum mula jaga since dia dlm perut mama dia lg..hahaha..pe larr dlm perut, mama dia lar jga..my mum jga dia since dia dlm pantang smpailah skrg dh umur 2bln..khadiran si kecik ni smacam pengubat kesunyian my mum sjak my abah PERGI nie..


kamu ni cayang buat semua org rindu sgt kt dia
buat opah ngn maklong xbleh brjauhan larrr



Huhuhu tentu xbleh nyer...aku tau my mum cmner...aku kt umah asyik uat statement maut ngn my mum...”mak ni sejak ada Shafiyyah (panggilan utk si manja) ni kami anak-beranak terabai”..hahaha xpatut2...aku happy tgok my mum gmbira since ade cucu ni...siapp yer cayang blik kang maklong tenyehh pipi tu...so aku pn bncang2 baik punyer ngn hubby..dia ok jer wlaupun time tu dia demam..adalah xwajar aku ngajak dia jenjalan kn..patutnye duk umah BEREHAT..tapiiii aku cepat2 ckap biar aku drive. Sian awak knn tpaksa ikut karenah bini yerr..peace=) Maka jd ler aku konvoi ngn my adeq.

Opsss!!bru t’ingt keta aku lum servis sejak blik dr Perlis 2mggu lps..ikut jadual ptut kasi cuci itu enjin..so pg sabtu aku ngn hubby gi bwk satu2 nyer harta aku ni utk di servis. Melayang rm150..bleh ke syg claim blik ni abgggggg....dengar ke x nie!!??!!




ehehhh ....pakaii baju cokolat tu nape sibuk2 haa



Servis...settle. Mau cuci keta plak..keta ni harap basuh ngn air hujan je..dasar pemalas pun. Nk hrp hubby pn dia sbuk..pissttt..keta dia pn aku tgok cm aku gk hrap air hujan gk tlg basuh..rsa2 nyer keta aku nie dia nk basuh kn ker =) Tgok jam pn nk dkat t’hari kna cepat blik ni sbb nk gerak lpas lunch...so decide gi cuci keta guna drive-in jer..murah 2inggit.


Jam 2.15ptg
Perjalanan bermula....vrommm


Jam 6.40ptg...lokasi Nilai
My adeq stay kt umah kakak ipar dia..aku,hubby ngn my mum decide tido umah cousin aku kt Putrajaya. Aku xpenah pegi pn umah dia sjak dia khwin last year..so kira2 ini 1st time gi umah dia..


Jam 8.30mlm
Aku smpai umah dia. Aktiviti mlm kt umah just tgok tv jerr...tit tit..aku dpt msg mkcik aku yg dok kt Rawang nk dtg..aku tau dia msti rindu bangat kt aku...hahahaha. Bergebang2 punyer bergebang..pkul 12 bru dia blik...dh jnji sok ptg jmpa lg kt umah mkcik aku sorg lg kt Selayang. Ada lg mkcik aku kt PJ ngn Klang..tp sorry yerr xdpt nk singgah..next time yaaa. Promise!!!!

Pg sok nyer aku dibwk jenjalan skitar Putrajaya ni...aku last dtg 2thn lpas. Yg aku kagum kt sni bgn nyer lawa2 belaka..aku kagummm sgt...mcm ade plan lg 4-5thn nk mntk keja kt sna...tup tup aku kena jeling ngn hubby. Ape makna nyer tu..??? Tmpt cousin aku pn best gler..view apartment dia mmg cantik..tepi tasik...jp yerr aku kasi tgok...



cantikk x...


My hubby xikut ktorang gi merewang..ktenya xlarat..sian aku tgoknyer...tp xkira aku nk gi jenjalan gk..syg gi kjap yer...tata..aku,my mum ngn cousin aku jer..my hubby tinggal umah ngn hubby cousin aku..kami pn 3 beranak bergedik2 ler...snap sna..snap sni. Lantaklahhh xde sape nk marah pn..



snap..snap..snap!!!




percaya x fresh oren tu RM4.80..dashyat tui

Ishhh2...sihat tui tubuh badan...(tlg bg kesedaran skit)



Dh puas jenjalan ni..kna blik lar..derhaka tnggal laki lma2 kt umah..actually ptg nyer ktaorg kna gerak blik dh.



tengah merenung mne larr bini aku xblik2 lg nie


Jam 2.45ptg
Aku siap2 brg ler nk gerak blik..budget smpai umah xlwat mlm sgt. Smbil2 tggu org lain mngemas ni aku tgah tgok2 blik pic yg dh aku snap...smpt ler aku snap lg..aku terperasan sesuatu????!!!

tgokkk..... muka budak kecik jer yg penuh dlm kamera aku
dia ni fotogedik..tgok sume gmbr dia mata mmg fokus kt kamera
bijak...bijak...sgt bijak
apsal comel sgt ni..ni msti mewarisi kecomelan maklong dia

peace=) yer pd mama ngn papa Shafiyyah



Sebelum blik..aku nk buat statement skit utk cousin aku ni..huhuhu..thankss yaa layan baikkk ktaorang spanjang dok umah. Next time mai lg..bye

my cousin ngn hubby dia @ tuanrumah

3 puanrazma komen:

Mrs Azmar on June 23, 2009 9:22 AM said...

glamer sungguh anak mama nie..huhuhu

@LiYaNNuaR on June 23, 2009 12:18 PM said...

sonoknya mekome nihhh... jenjalan sakan weeeii... yg si kechik tu ponnn... layannn je dia yek... gooddd.. sgt2 heven gitu... takpa... yg fentingggg... ENJOYYYY... kan noks... gumbira itu harusss!!!

puanrazma on June 24, 2009 1:17 PM said...

glamer sgttt...dak kecik mmg haven gi jenjalan

 
Background by Jennifer Furlotte / Pixels and IceCream