September 01, 2009

1 haribulan



sudah jd kewajipan..setiap 1haribulan aku akan menapak ke telekom membayar sgala mcm bil
bil astro..bil telefon..bil streamyx..bil air..bil api
aku kira2..mencecah RM9++/=



huhuhu
itu belum lg bil credit card lg..nsib payment keta hubby bayar
jika tidak makan bubur ler aku


lari budget raya aku thn ni
nmpk nyer raya thn ni aku sgt2 bersederhana ler jwbnya
hehehe..(bleh caya ke dgn statement ni?????...)
dlm kepala dh pkir2 nk beli sgala mcm utk raya ni
ermmm..ntah ler..nmpk gaya cm kena checklist ape yg penting je
mne yg mustahak tu..kasi pospone dlu
nsib anak xder nk dikisahkan

hanya nk dikisahkan diri aku & hubby ajo
tapi
mujur hubby dpt bonus thn ni..hahaha
dpt aku bernafas byk2 skit
mintak nyawa..mintak nyawa
senyum mula terukir..dh pkir2 utk berbelanja ape ni

10 puanrazma komen:

bondaqeem on September 01, 2009 2:35 PM said...

uishh.. banyaknye bill.. tumpang sekaki bley? hehe:)

@LiYaNNuaR on September 01, 2009 2:35 PM said...

lebih kurang je kita ni kan noks..

eedany on September 01, 2009 2:43 PM said...

kita sama2lah berbelanja secara berhemah yer.

memang dah confirm kah government tak dapat bonus raya ni puanrazma?

:)

Mama Qaseh on September 01, 2009 2:50 PM said...

syiokk nye ade bonus!!

~salwaredzuan~ on September 01, 2009 3:12 PM said...

klu takde hubby camne>?ekekeke mummmy daddy kata dh kja..pandai2 laa nk idop..uwaaaaaaaaaaaaa

puanrazma on September 01, 2009 3:47 PM said...

~bondaqeem
huhu..mcm dh smpit je ruang nk tmpang..klu tmpang bayarkan bleh!!!

~@LiYaNNuaR
hidup xberhutang ni x sah

~eedany
xtau jgak kita yg govern ni dpt bonus ke x..xdgar cita ape pn
hrap2 dpt ler..huhu

~mamaqaseh
x best klu xdpt..klu ikut previous dpt ler..tahun ni ntah

~salwaredzuan
haruss larr cm gitu..so..solution kena khwin cepatttt tau!!!
hehehe..jgn marah haa

selamat berpuasa utk uolsss yaa

~salwaredzuan~ on September 01, 2009 4:20 PM said...

adoiiiiiiiiii..mak..sy mau kawennnnnn..wakakak matiklaaa anak dara wat statement cm neh..hahahah

puanrazma on September 01, 2009 9:20 PM said...

~salwaredzuan
uat jerit2 dlm blik xper..jgn kasi dgar 1 kampung..maluuuuu
tp zmn kn dh berubah..huahuahua

IxoR@ on September 01, 2009 10:26 PM said...

bersederhana la kita raya ni sis...

lagi2 raya ni tengah bulan, masa tu ixora belum gaji lagi....huhhuhu...

btw, raya bukan utk bermegah-megah...tak gitew...?

;D

puanrazma on September 01, 2009 10:51 PM said...

~IxoR@
yup..perlu sederhana..islam pn menuntut umatnya berpada2 kn
bkn ker..gaji awal bla ada perayaan cm gni..naya ler kan!!!

 
Background by Jennifer Furlotte / Pixels and IceCream